Sådan installerer du Google Analytics på din blog, helt uden at kunne kode! Ganske gratis!

Skrevet af Frederik Beier
Sidt opdateret eller udgivet 22/02/2018
Kategori –

Om Frederik Beier

Har arbejdet med sociale medier i over 5 år og blogs i over 3 – Har været med til at starte flere blogs op, som i dag har over 20.000 følgere. Certificeret af Google i Digital marketing, herunder kvalifikationer i webudvikling, konverterings-sporing, SEO, sociale medier, Adwords, Google Analytics, content marketing og e-handel.
Læs mere
Del det med nogen der kan bruge det

En trin for trin guide til, hvordan du installerer Google Analytics på din WordPress blog, helt uden at kunne kode! Ganske gratis!

Har du ikke Google Analytics på din blog endnu? Så går du glip af en masse værdifuld viden om dine besøgende!

Du får her en guide til, hvordan du opretter og installerer Google Analytics på din blog, helt uden at skulle indsætte koder alle mulige steder.

Først skal vi have oprettet en Google Analytics konto til dig, dette gøres her, du skal bare have en Googlekonto for at komme i gang.

Når du er logget ind med din Googlekonto, bliver du mødt af dette syn, hvis du ikke har oprettet en Google Analytics før. Her trykker du bare “Tilmeld dig” og går videre til oprettelsessiden.


How-to guide Google Analytics på din blog

Nu skal der udfyldes lidt information om din blog. De to øverste felter er kun til for, at du kan finde rundt i din Analyticskonto, men når vi kommer til Webadressen, er det meget vigtigt, at dette er den korrekte adresse du indtaster.

Bid mærke i, at du skal vælge, om det er med eller uden SSL (http://dinblog.dk eller https://dinblog.dk). Husk også om din webadresse er med eller uden www.

Dernæst skal der vælges kategori og så tidszone. Resten på siden kan du lade være, som det er.


How-to guide Google Analytics på din blog

Når du har trykket “Hent sporings-id”, skal du acceptere deres brugerbetingelser, som du selvfølgelig grundigt gennemlæser.

Tillykke! Du har nu din helt egen Google Analyticskonto, så langt så godt!

Nu skal vi have den installeret på bloggen, så de to ting snakker sammen.

Først skal du finde og installere pluginnet “Google Analytics for WordPress by MonsterInsights” på din blog. Når det er installeret, og du er gået ind i pluginnets indstillinger, ser det sådan her ud:


How-to guide Google Analytics på din blog

Her trykker du på “Godkend med din Google-konto“, hvorefter du bliver guidet igennem sammenkoblingen med bloggen – Det skulle gerne være nogenlunde at komme igennem.

Efter sammenkoblingen skulle din skærm gerne se sådan her ud:


How-to guide Google Analytics på din blog

Tryk nu på “Verify Credentials“. Kommer der en bekræftelse, er det hele sat op korrekt. Wohooo! Godt gået!

Tryk på “Save Changes”, og du er nu klar til at lære en hulens masse mere om dine besøgende på siden!

Skriv et svar

Brug for hjælp til din blog?

Tag kontakt i dag og få hjælp til din blog
Luk menu

Bliv en del af bloggerkartoteket og bliv lettere fundet af virksomheder - Det er ganske gratis!

Send os blot lidt info om dig og din blog, så får vi dig tilføjet til kartoteket.

Beskrivelsen må maks være 180 tegn inkl. mellemrum, billedet skal være helt kvadratisk og minimum 300×300 pixel, hvor du eller dit logo fremgår i midten.

Har du brug for hjælp til din blog?

Har du udfordringer du ønsker hjælp til? Så tag fat i os, så tager vi en ganske uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig!