Onlineberegner: Beskatning af produkter, du modtager som blogger eller influencer

Skrevet af Frederik Beier
Sidt opdateret eller udgivet 16/09/2018
Kategori –

Om Frederik Beier

Har arbejdet med sociale medier i over 5 år og blogs i over 3 – Har været med til at starte flere blogs op, som i dag har over 20.000 følgere. Certificeret af Google i Digital marketing, herunder kvalifikationer i webudvikling, konverterings-sporing, SEO, sociale medier, Adwords, Google Analytics, content marketing og e-handel.
Læs mere
Del det med nogen der kan bruge det

Det har altid været en jungle at finde rundt i reglerne om beskatning af de produkter, du som blogger eller influencer modtager fra forskellige virksomheder

Det kan virke helt uoverskueligt, hvis man som ny blogger eller udenforstående skal sætte sig ind i, hvilke skatteregler, der gælder, men det er heldigvis ikke så kompliceret, som det lyder. I dette blogindlæg vil jeg gøre mit bedste for at guide dig igennem de vigtigste ting, så du efterfølgende (forhåbentligt) har bare lidt større forståelse for, hvordan du skal forholde dig til beskatning af sponsorerede produkter.

Nedenfor har du en onlineberegner, hvor du blot indsætter produktets værdi, hvor stor en andel af produktet, du bruger privat, samt din trækprocent. Så spytter beregneren både det tal ud, som du skal indberette som b-indkomst på din årsopgørelse, og den beskatning, du kommer til at betale.

Matematikken bag

Tallene bag de to udregninger kommer her:

Indberettes til skat

(Produktets værdi i kr.*Privat andel i %)


(499*(50/100)) = 249,50 Kr.

Du skal beskattes af den værdi produktet har for dig. Se forklaring i afsnittet “Privat andel”

Beskatning inkl. AM-bidrag

(Værdien af din private andel – AM-bidrag)*Trækprocent +(Værdien af din private andel *AM-bidrag)


(249,50 – (249,50 * (8/100)) * (38/100) + (249,50 * (8/100) = 107,19 Kr.

Privat andel

Beløbet, du skal beskattes af, er “Værdien af din private andel“, det vil sige den værdi, du får ud af produktet privat.

For at finde den, skal vi vide, hvad produktet koster at købe som privatperson, samt hvor meget du bruger det privat. Er det træningstøj, du bruger til træning og samtidig tager billeder af og reklamerer for med jævne mellemrum, så vil man typisk sige, at en 50/50 fordeling er fornuftig.
Et kamera, som kun bruges til bloggen og meget få gange privat, kan godt have en privat andel på 5% for eksempel.

Produkter ses som indtægt

Bliver du betalt i produkter, tæller det stadig som indkomst hos SKAT – Du slipper nemlig for selv at betale produktet, og det anses som indtægt.

Som blogger anses man som honorarmodtager, og derfor skal beskatning af indkomsten indeholde AM-bidrag og indkomstskat.

Beregning af beskatningen

AM-bidrag er 8%, mens indkomstskatten afhænger af størrelsen af din indkomst. Typisk vil det være 38% – Det samme som din trækprocent.

Jeg har tilladt mig at låne et eksempel direkte fra SKATs hjemmeside til forklaring af beregningen:

Du kan læse mere på SKATs hjemmeside her.

Har du en blog? Hold dig opdateret med den nyeste viden

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked, når der er nye blogindlæg eller lovgivning, du som blogger bør kende til.

Bloggernes årsregnskab

Nu har vi gennemgået det grundlæggende inden for beskatning af produkter, du modtager. For at samle op på det hele, har jeg lavet et excel-ark, du kan bruge som dit “årsregnskab”.

Det fungerer ligesom beregneren ovenfor. Du skal blot indtaste de forskellige tal og sætte lidt ord på, hvad du har modtaget, så klarer excel-arket resten. Det kan også bruges til betalte samarbejder, der er udbetalt som normalt honorar.

Hvis du sørger for at udfylde arket med de ting, du har modtaget i løbet af kalenderåret, laver beregneren også en opsummering af det, du skal indberette, når tiden kommer til at rette din årsopgørelse hos SKAT.

Du kan downloade excel-arket her Skatteberegner BloggerSpace.

Kender du én, der skal se dette indlæg?

Email
Send en mail med et link til denne side

Skriv et svar

Brug for hjælp til din blog?

Tag kontakt i dag og få hjælp til din blog
Luk menu

Bliv en del af bloggerkartoteket og bliv lettere fundet af virksomheder - Det er ganske gratis!

Send os blot lidt info om dig og din blog, så får vi dig tilføjet til kartoteket.

Beskrivelsen må maks være 180 tegn inkl. mellemrum, billedet skal være helt kvadratisk og minimum 300×300 pixel, hvor du eller dit logo fremgår i midten.

Har du brug for hjælp til din blog?

Har du udfordringer du ønsker hjælp til? Så tag fat i os, så tager vi en ganske uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig!